top of page
16. juni – 12. august 2023

Minnebilder

Malerier av Yngve Henriksen

FB-2.jpg

VELKOMMEN TIL ÅPNING AV UTSTILLINGEN «MINNEBILDER» AV YNGVE HENRIKSEN!

16. juni kl. 18


Utstillingen åpnes av Mette Yvonne Larsen.


Yngve Henriksens bilder handler om landskapet han bor og lever i. Lofoten har hele tiden vært hans inspirasjonskilde. I maleriene bearbeider han opplevelser, inntrykk og erfaringer. Maleriene blir hans samtid, hans historier og hans minner.


Henriksen ser etter poesien i hverdagen og i landskapet. Han opplever landskap som mektig både fysisk og mentalt. Landskapet viser seg på ulike vis for alle, basert på ens egne erfaringer, men samtidig er det det samme landskapet vi alle bor i. Hvert av maleriene i utstillingen har sin historie, men du som betrakter ser og opplever dem basert på dine egne minner og referanser.


Billedspråket til Henriksen befinner seg i et grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Han har ulike måter å nærme seg det å male på. Maleriene kan være basert på skisser, men også være spontane. Disse ulike veiene gir ulike prosesser og resultater. Henriksens kunstuttrykk er en bearbeiding av landskap og et levd liv. Det at et kunstverk er laget av en hånd og et temperament betyr noe for ham. Spesielt i en tid med så mye digitalt fokus.

YNGVE HENRIKSEN


Yngve Henriksen (f. 1965 Svolvær) bor og arbeider med base i Lofoten. Han er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg 1983–86, og ved SHKD Bergen 1988–90. Henriksen debuterte i Galleri Boj / Stockholm i 1990, og har siden vært en aktiv utstiller i norsk kunstliv. Han har primært jobbet med separatutstillinger og offentlige oppdrag.


Av separatutstillinger de seneste årene kan nevnes Galleri Helle Knudsen / Stockholm 2023, Galleri Briskeby / Oslo 2022, Galleri Langegården / Bergen 2022, Galleri G Guddal, Rosendal 2021 og KHÅK Kunsthall / Ålesund 2019.


Henriksens kunst har siden 1990 blitt innkjøpt til private, kommunale, fylkeskommunale og offentlige samlinger i Norge og Sverige. Deriblant Nordnorsk Kunstmuseum, DNB Kunstsamling, Nordea Kunstsamling, NRK, HM Dronning Sonjas Kunstsamling, Norsk Kulturråd, Universitetet i Tromsø, Sysselmannskontoret Svalbard, Statens Konstråd Sverige, Värmlands Museum, SVT Sveriges Television, Høgskolen i Oslo og Akershus, Svolvær Faste Galleri, Nordlandssykehuset Bodø, KORO Region Nordhordaland Helsehus, Universitetssykehuset Tromsø.

 

Instagram: yngvehenriksen
Facebook: Yngve Henriksen // Art

 

ÅPNINGSTIDER I GALLERIET:
Tirsdag–onsdag: 12–15
Torsdag: 12–19
Fredag–lørdag: 12–15

Velkommen!

bottom of page