top of page
8. – 30. september 2023

TROMS OG FINNMARK STATE OF MIND

Malerier av Vemund Thoe

Vemund Thoe, Kraken, 2023

Velkommen til utstillingsåpning 8. september kl. 18!

Vemund Thoe kommer fra Stamsund, men har de siste årene bodd i Troms og Finnmark. Et område som har satt dype spor i hans bevissthet. Og i hans kunst. Thoe ser gjerne på geografi som en personlig opplevelse. Denne utstillingen handler ikke om Troms og Finnmark som et geografisk område. Den handler om Troms og Finnmark som en sinnstilstand.

Thoe liker å variere i uttrykk. Han maler både abstrakt og figurativt. I tillegg skriver han mye. Men uttrykkene henger alltid sammen. De avløser hverandre. Thoe bruker kunsten til å prosessere sanseinntrykk. Som en slags terapiform.

Vemund Thoe har sin billedkunstutdannelse fra Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo og ved Central Saint Martins College of Art and Design i London. Han har også en treårig forfatterutdannelse fra Universitetet i Tromsø. Han studerer for tiden litteraturvitenskap ved UiT.

Thoe har stilt ut separat ved flere institusjoner og kunstforeninger, og på ulike gruppeutstillinger, blant annet under Bodø Biennale. Han har også deltatt på The Armory Show i New York.

  • Vemund Thoe på Instagram
bottom of page