top of page

TRYM IVAR BERGSMO

15. juni – 10. august 2024

EXPOSED

Utstillingen EXPOSED består av en samling bilder Trym Ivar Bergsmo har jobbet med i noen år. Det er første gang disse bildene presenteres samlet i en utstilling.


Bergsmos engasjement som fotograf og kunstner de siste tiårene har vært knyttet til bevaring av det uberørte landskapet. Han har observert hvordan den skjøre arktiske naturen har blitt slitt ned og endret, og hvordan økonomisk vekst ser ut til å være hovedmålet i alle yrkene langs kysten. Antallet arter er kraftig redusert, og økosystemet er i ferd med å kollapse. Det kan ikke fortsette slik lenger. Alle vet det, men det er vanskelig å få gjort noe med.


Utstillingen er støttet av Norske Fagfotografers Fond.

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 15. juni kl. 13!

KUNSTFORENINGEN INSTA (1).png

GUNNVEIG NEROL

2. mai – 25. mai 2024

TIDSROM

Utstillinga viser tegningar og måleri, dei fleste signert 2024.
Gunnveig Nerol arbeider mest i abstrakte romkonstruksjonar. Ho brukar biletarbeidet som ein stad for refleksjon. Tid, rom og endringar er tema i arbeida hennar i denne utstillinga. Mange opplever endringar i sine liv, dei kan kome brått og uventa, og få konsekvensar.


Farge og rom på flaten i utformingar som kan skape forteljingar og kanskje attkjenning er eit mål for kunstnaren. 


Gunnveig Nerol bur og arbeider i Hol i Hallingdal midt mellom Oslo og Bergen. Ho var elev i fyrste kullet ved Kunstskolen i Kabelvåg 1983-84, og var med på jubileumsutstillinga i haust som vart vist 3 ulike stader i Nordland fylke.

Utstillingen er støttet av Nordland fylkeskommune.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 2. mai kl. 18!

Tidsslynge 2_1_50x50cm, olje på lerret_2024_edited.jpg

NINA BEYER

23. mars – 23. april 2024

Lete. Og finne.

Nina Beyer (f. 1971) er maler og billedkunstner med base i Sennesvik, Lofoten. Maleri og monotypi har stått sentralt de siste årene og et gjennomgående tema er naturen, hennes subjektive opplevelse av den og hvordan vi alle er knyttet til den på ulike måter.

Å vokse opp med naturen så tett på, å følge skiftningene mellom lys og mørke og årstidene gjør noe med en. Nina Beyer har over en årrekke studert og dokumentert naturens uendelige register av lys, farger, strukturer, bevegelser, værtyper, kontraster og detaljer. Hun utforsker naturen i et bredt spekter av uttrykk, fra beskrivelser og abstraksjoner, til rene trykk på lerret, stoff og papir. Forenkling av form, streker, sensualitet, farger, lys og rytme står sentralt i bildestrukturen.
 

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 23. mars. kl. 14!

TAKOTSUBO

19. jan – 24. feb 2024

Gunvor Tangrand

Utstillingen viser et utvalg av hva som har foregått på Gunvor Tangrands verksted i løpet av de siste årene. "Takotsubo" viser spennvidden i produksjonen, og en tydelig utfordring av vedtatte forventninger om estetikk.


Gunvor Anita Tangrand er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og har jobbet med keramikk hele livet. Etter eget utsagn jobber Tangrand på en skissepreget måte, etter innfallsmetoden, og følger eget temperament i en intuitiv skapende prosess. Hun bruker mange ulike teknikker, keramiske materialer og eksperimenterer med glasurer og overflater.

Velkommen til utstillingsåpning fredag 19. jan. kl. 19!

20240106_114113_edited.jpg

JULEUTSTILLINGEN

25. nov – 16. des 2023

Salgsutstilling. Kjøp unike julegaver fra kunstnere tilknyttet Nord-Norge

KUNSTNERE:

Agnete Tangrand, Anders Tangrand, Cathinka Mæhlum, Chris Reddy, Christian Skagen, Eivind H. Natvig, Even Bie-Larsen, Grethe Winther-Svendsen, Gunvor Tangrand, Heidi Kristiansen, Inger Anne Nyaas, Joel Flygare, Kjell Ove Storvik, Kjellaug Hatlen Lunde, Lars Erik Karlsen, Lill-Anita Olsen, Maria Gradin, Mette Paalgard, Nina Beyer, Nina Jo, Ragnhild Holten, Robert Tangrand, Scott Thoe, Sissel Aurland, Sylvia Henriksen, Thor Erdahl, Tine Lundkvist, Tine Surel Lange, Trygve Luktvasslimo, Vemund Thoe, Yngve Henriksen, Åsne Wold

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 25. nov kl. 14!

ALEINE HJEMME

28. okt – 18. nov 2023

Kunstverk fra samlingen

Det finnes mange typer rom du kan være aleine hjemme i.

I denne utstillingen kan du være aleine hjemme i noen andres drømmeverden, i noen andres private følelser, i noen andres rom.

TROMS OG FINNMARK STATE OF MIND

8. – 30. september 2023

Malerier av Vemund Thoe

Vemund Thoe har de siste årene bodd i Troms og Finnmark. Et område som har satt dype spor i hans bevissthet. Og i hans kunst. Thoe ser gjerne på geografi som en personlig opplevelse. Denne utstillingen handler ikke om Troms og Finnmark som et geografisk område. Den handler om Troms og Finnmark som en sinnstilstand.

kraken_edited.jpg
bottom of page