top of page

TRYM IVAR BERGSMO

15. juni – 10. august 2024

EXPOSED

Utstillingen EXPOSED består av en samling bilder Trym Ivar Bergsmo har jobbet med i noen år. Det er første gang disse bildene presenteres samlet i en utstilling.


Bergsmos engasjement som fotograf og kunstner de siste tiårene har vært knyttet til bevaring av det uberørte landskapet. Han har observert hvordan den skjøre arktiske naturen har blitt slitt ned og endret, og hvordan økonomisk vekst ser ut til å være hovedmålet i alle yrkene langs kysten. Antallet arter er kraftig redusert, og økosystemet er i ferd med å kollapse. Det kan ikke fortsette slik lenger. Alle vet det, men det er vanskelig å få gjort noe med.


Det er forsket mye på hvordan det urørte landskapet påvirker oss mennesker. Sammenlignet med mange andre typer aktiviteter, er det å være i naturen, uten noen agenda bortsett fra å eksistere, en av de mest effektive måtene å lade kropp og sjel. Vi har et stort ansvar, ikke bare for oss selv, men også for våre etterkommere. Norge omtales svært ofte som Europas «grønne lunge».


Motivene du ser i EXPOSED er fra Island og Nord-Norge. Bergsmo opplever en energi her som inspirerer hans kreativitet og skaper glede. Det er et mer krevende og mindre tilgjengelig landskap, men skjønnheten er enestående og overveldende.


Gjennom denne utstillingen ønsker han å dele noe av denne fascinasjonen med deg. Utstillingen er en forlengelse av prosjektet som startet med boka MITT LAND (2021)


Trym Ivar Bergsmo er født i Vesterålen og har i mer enn 30 år fotografert naturen i nord, med et ønske om å dele glimt av disse stille, intense og uberørte landskapene.


Utstillingen er støttet av Norske Fagfotografers Fond.

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 15. juni kl. 13!

KUNSTFORENINGEN INSTA (1).png
bottom of page